Hoofdmenu

Hints en Tips voor de Newsfeed

Op deze pagina wil ik hints en tips plaatsen voor het gebruik van de newsfeed. Onderandere zijn hier handige voorbeelden en leuke tips te vinden. Neus rustig rond en maak er iets moois van!

Webpagina's in berichten

Voor een gebruiker met beheerrechten* is het eenvoudig om webpagina's in te voegen in een newsfeed bericht middels het <iframe> element. Wil je bijvoorbeeld de webpagina van de verjaardagen plugin invoegen in een bericht selecteer dan de volgende code en plak die in het bericht**:


<iframe width="100%" height="100%" frameborder="0" src="plugins/birthdays/birthdays.php" scrolling="no"></iframe>

Vervang het webadres achter "src=" door het adres van de webpagina. Let er wel op dat het webadres tussen aanhalingstekens staat, dit is een afspraak binnen de HTML taal hoe links moeten worden toegevoegd. Vervolgens kun je het bericht opslaan in de database en voor publicatie bekijken middels de 'Bekijken' knop.

* Alleen gebruikers met beheerrechten mogen geavanceerde HTML elementen gebruiken waaronder het <iframe> element. Gewone gebruikers mogen uit veiligheidsoverwegingen alleen opmaak elementen gebruiken.

** Het is belangrijk dat je deze code in de HTML mode van de TinyMCE editor plakt anders wordt het als letterlijke tekst geplaatst in het scherm.

Artikel aangepast op: 22-10-2015 22:19.

Index