Hoofdmenu

Downloads

Recepten die ik graag maak

Op deze pagina wil ik graag recepten delen die ik graag thuis maak. Ik vind het leuk om dingen te maken van de basis af aan. Dus meel, suiker en boter, niet kant en klaar uit een pakje. Kijk gerust rond en maak er eens een paar van. Gegarandeerd lekker en een succes en vergeet niet .... blunderen is leerzaam!

Spruitjes maar dan anders

Spruitjes, een bron van verdeeldheid aan tafel. De een lust ze bij bakken, de ander kan ze niet luchten of zien. Maar er is hoop, hier een recept van oma om spruitjes klaar te maken op en manier waarbij je ze niet meer herkent. Wel de vitamines maar niet de klachten en de moeilijke gezichten.

Spruitjes maar dan anders ...

Boodschappenbriefje:

Hoeveelheid voor 4 personen.
  • 500 gram spruiten
  • 6 sjalotten
  • 5 a 6 teentjes knoflook naar smaak
  • 250 gram rookspek
  • 1 rookworst
  • 6 bosuitjes
  • 750 gram rosa aardappelen voorgekookt, gekruid en in de schil
  • 8 theelepels kerriepoeder naar smaak
  • 1 bosje selderij

Bereidingswijze:

Snij de bosui in ringetjes en snij de selderij en knoflook fijn. Laat de rookworst 30 minuten wellen in warm water en snij daarna de worst in dunne plakjes. Snij de aardappelen in partjes. Maak de spruitjes schoon en kook de spruitjes 5 minuten voor met wat zout.

Tip: Snij een kruis in de onderkant van de spruitjes zo worden ze niet bitter.

Roerbak in 4 minuten de sjalotten, spekjes, de kerriepoeder en de knoflook. Voeg daarna de spruitjes en de aardappelen toe en roerbak het geheel gedurende 10 minuten.

Voeg op het laatst de bosui ringetjes, de fijn gesneden selderij en de rookworst plakjes toe en roerbak dit nog even mee.

Maak daarna het geheel naar wens op smaak met wat peper en eventueel zout.


Artikel aangepast op: 10-3-2016 22:10.

Index